maanantai 16. toukokuuta 2011

Olkaa yhtä, toikatkaa

Ennen ihmiset, sukulaiset ja naapurit, kylä, ja kylät, pitivät yhtä. Perheessä asui mummu ja vaari, oli lapset puolisoineen ja lapsenlapset. Sellainen on hyvä tapa, olla yhteydessä toinen toiseensa muutakin puhelimitse. Silloin tieto, ja tarkoitan ennenkaikkea perinnetietoa, siirtyi vanhemmalta polvelta nuoremmalle. Miten onkaan asiat päässeet tähän jamaan, nyt ei kukaan enää tunnu välittävän muusta kuin itsestänsä. Niin juuri, tässä yhteiskunnassa on vikaa. No, vielä ei ole myöhäistä. Vielä on aikaa alkaa toikkaamaan, ja se aika alkaa nyt! Sillä miten muutoin voisimme pelastaa itsemme itseltämme, miten muutoin näkisimme sen ketä todella olemme?

Ihmisten pitää tehdä tulevaisuudensuunnitelmia laajemmasta perpektiivistä käsin ja pidemmälle aikavälille. Vaikkapa 10, 50, 100, 200 tai 400 vuotta eteenpäin, sillä tällä menolla ihmisiä ei yksinkertaisesti enää pian ole, jos muutosta ei tapahdu. Muutos on kuitenkin mahdollinen, sillä merkkejä siitä on jo näkyvissä.  Pitää kantaa vastuunsa siitä, että Kalevalastakin tuttu syntytieto saa jalansijaa ihmisten tietoisuudessa. Väinämöisen pitää alkaa jälleen laulamaan, sillä pelkästään itselleen laulaminen on turhaa ja katoavaista ajanhukkaa. Silloin kun laulu soi tässä hetkessä, se ottaa huomioon syntytiedon.
http://books.google.fi/books?id=L_FiXMJ4LPkC&pg=PA11&lpg=PA11&dq=syntytieto&source=bl&ots=NfY1pYEbUg&sig=rcBtLQe6JZpaKbAPuqLCGHzjZ9s&hl=fi&ei=CBvRTe7fDofKsgbFn8m8Cw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBcQ6AEwAA#v=onepage&q=syntytieto&f=false

Miten käy, jos kaikki ihmiset eristäytyvät omiin koppeihinsa? Miten käy, jos 'aitoa', sydämestä pulppuavaa vuorovaikutusta ihmisten välillä ei ole? Niin, voin vakuuttaa että hukka ihmiset perii, jos sisäinen tietoisuus jää ulkoisen alle. Tarkoitan, että syntytieto ja syvä tiedostaminen yhteisestä Elämästä avautuisi ihmisten tietoisuuteen ja he tuntisivat olevansa yhtä. Se vaatii sisäistä heräämistä, koska ykseys on todella tärkeää!

Tunnetteko Yrjö Kallisen? Hän oli hieno mies, Wikipediasta löytyy jotain tietoa hänestä. Hän oli julmetun karismaattinen sosiaalidemokraatti, jolla oli ystäviä kaikilla poliittisilla areenoilla. Hän oli omalla tapaa sellainen sitoutumaton, vaikka olikin puolueen kirjoilla. Budhalainen, joka kuului evakelisluterilaiseen kirkkoon. Hän puhui ja kirjoitti asioista, joista myös Markonki kirjoittaa. Samasta lähteestä, samasta paikkaa on heidän ajatuksensa. 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Yrj%C3%B6_Kallinen

Kun annat, niin saat. Se on maailmankaikkeuden laki. ja toikkaus on sitä. *)*)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti